<< Vissza a hírekhez


Kezdőlap >> Hírek >> Tájékoztató- Mikepércs-Sáránd kerékpárút építése kapcsán

Tájékoztató- Mikepércs-Sáránd kerékpárút építése kapcsán

2023-09-24 18:24:23

Tájékoztató- Mikepércs-Sáránd kerékpárút építése kapcsán

Megkezdődött a Mikepércs-Sáránd kerékpárút kivitelezése

 

Tájékoztatjuk Tisztelt Polgárainkat, hogy a kivitelezési szerződés aláírásával és a munkaterület átadással megkezdődött a Mikepércs-Sáránd kerékpárút építése.
A sikertelen közbeszerzéseket követően - annak érdekében, hogy a kerékpárút meg tudjon valósulni -, szükség volt gazdaságosabban megvalósítható új nyomvonal és új műszaki tartalom kidolgozására. Az új tervek szerint azokon a kis forgalmú belterületi utakon, ahol eddig is volt jelentős kerékpáros forgalom, kerékpárút kialakítása helyett úgynevezett „kerékpáros nyom” kerül kialakításra az újonnan leaszfaltozott utcák burkolatára, jelezve az autósoknak az ott haladó kerékpározókat. A külterületi szakaszokon természetesen szabványos kerékpárút építése történik.

A nyomvonal az alábbi:
Rózsás utca - Mester utca – Varjas utca - Várkonyi Anikó utca – Főtér – Damjanich utca – Hunyadi utca – Arany János utca – 47 sz. főút – Sárándig tartó szakasza.
Beruházás megvalósulásának időtartama: 2023. szeptemberétől 2023. december 31-ig.

A legnagyobb változás a Szabadság utca Református templom előtti szakaszon, a játszótér és az Egészségközpont által határolt területen lesz érzékelhető. Megváltozik a Várkonyi Anikó utca Szabadság utca felőli megközelíthetősége és megszűnik a Szabadság utcáról a Főtérre való áthajtási lehetőség gépjárművel.

 

Természetesen a többi érintett és felsorolt helyszínen is érzéklehetőek lesznek az építési folyamat során a munkavégzés zavaró hatásai, azonban reméljük, hogy az elkészült kerékpárút kárpótolni fogja a Polgárainkat az elszenvedett kényelmetlenségekért. Reményeink szerint legkésőbb 2024. január elején már használhatják a Mikepércsi Polgárok az új kerékpárutat.

 

Tímár Zoltán polgármester                                    Karácsony Antal tanácsnok

 








Megosztás közösségi oldalakon

Mesterecset pályázat

A pályázat elkészítésében segítséget kérhet az MTT Kft-től: 20/9919391

Eseményeink
MAGYAR FALU PROGRAM

Babakötvény

Belépés/Regisztráció




Kiadványaink
Időjárás
Online Pércsi TV
Virtuális séta
Virtuális séta