<< Vissza a hírekhez


Kezdőlap >> Hírek >> Polgármesteri Közlemény - Május 25. napjától településünkön is feloldásra kerül a bevezetett járványügyi korlátozások egy része

Polgármesteri Közlemény - Május 25. napjától településünkön is feloldásra kerül a bevezetett járványügyi korlátozások egy része

2020-05-21 17:28:15

Polgármesteri Közlemény - Május 25. napjától településünkön is feloldásra kerül a bevezetett járványügyi korlátozások egy része

 

Tisztelt Mikepércsi Polgárok!

 

A Kormány megkezdte a járványveszély miatt korábban bevezetett korlátozások megszüntetését, fokozatos feloldását, amelyhez igazodva 2020. május 25. napjától településünkön is feloldásra kerül a korábban bevezetett járványügyi korlátozások egy része:


I.    Hétfőtől kinyit a bölcsőde és az óvoda  


Az óvodák és bölcsődék újranyitásáról, valamint a nyári táborok megszervezéséről szóló 215/2020. (V. 20.) Korm. rendelet előírásaival összhangban, 2020. május 25-től a Mikepércsi Napsugár Bölcsőde és a Csodavár Óvoda is megnyitásra kerül, visszaáll az intézmények veszélyhelyzet előtti rendje.
Figyelemmel arra, hogy a járványveszély továbbra is fennáll, kérjük a Tisztelt Szülőket, hogy az intézményekben történő tartózkodás időtartama alatt is tartsák be a szociális távolságot, viseljenek szájmaszkot és vegyék igénybe a bejáratoknál elhelyezésre kerülő kézfertőtlenítőket.


II.    Visszaáll a helyben történő étkeztetés rendje, megszűnik a házhozszállítás


2020. május 25-től megszűnik a gyermekétkeztetés tekintetében a házhozszállítás. A bölcsődés és óvodás gyermekek étkeztetésére a megszokott rend szerint az intézményekben fog sor kerülni. Az általános és középiskolás gyermekek, illetve a vendégétkezők az Önkormányzat Étkező-Konyhájáról saját ételszállító edényben vihetik el az ételt 11 és 13 óra között. A sorban álláskor a 1,5 méter védőtávolság betartása és a szájmaszk viselése kötelező.
Azon általános iskolás gyermekek részére, akik 2020. június 02-től igénybe veszik az iskolai ügyeletet az étkeztetés az Étkező-konyha ebédlőjében kerül biztosításra.   
A szociális étkezők részére az Önkormányzat továbbra is biztosítja az étel kiszállítását.  


III.      Egészségügyi ellátás rendje


Kérjük a betegeket, hogy az Egészségközpontba továbbra is csak időpont egyeztetést követően érkezzenek a torlódások és a hosszú várakozási idők elkerülése érdekében. Kérjük, hogy a várókban egyidejűleg tartózkodó betegek számára vonatkozó korábban bevezetett előírást szíveskedjenek ezután is betartani.  


A fogorvosi alapellátásban nincs változás, normál rend szerint történik a betegek ellátása.


A védőnői ellátás során továbbra is szükséges az előzetes, telefonon történő időpontegyeztetés.


Kérünk minden kedves beteget a várókban kihelyezett kézfertőtlenítők használatára.


IV.    Kinyitja kapuit a Polgármesteri Hivatal


Jövő hét hétfőtől (május 25.) a Polgármesteri Hivatalban visszaáll a személyes ügyfélfogadás rendje:
A Hivatal ügyfélszolgálatán hétfőtől csütörtökig naponta 8,00- 16,30 óra között, pénteken 8- 14,00 óra között lesz ügyfélfogadás.

A Hivatal egyes csoportjainál (Gazdálkodási, Adó, Jogi, Szociális és Humánpolitikai Csoport)
-    hétfőn 8-12 óráig,
-    szerdán 8- 16, 30 óráig
lesz ügyfélfogadás.

A járványveszély csökkentése érdekében, a személyes ügyfélfogadás a földszinten található ügyfélszolgálati tárgyalóban kerül biztosításra, az épületben történő tartózkodás időtartama alatt kötelező a szájmaszk és a kézfertőtlenítő használata.


V.    Kinyitnak a kulturális intézmények


Május 25-től megnyit mind a Wass Albert Közösségi Ház (IKSZT), mind a Könyvtár. Az intézmények kötelező maszkviselés és kézfertőtlenítő használata mellett látogathatók a veszélyhelyzet előtti nyitvatartási rend szerint.


VI.    Június 02-től változás történik az általános iskolában az ügyeleti ellátás rendjében, az ezzel kapcsolatos tájékoztatót az intézmény közvetlenül juttatja el a szülőknek.

 

VII.    Újra tart ügyfélfogadást a Derecskei Járási Hivatal Kormányablak Osztály Mikepércsen.


A járási hivatal jövő hét hétfőtől (május 25) kezdődően a megszokott ügyfélfogadási időben – minden hónap páros hetén hétfőn 8-12 óráig – biztosítja Mikepércsen az ügyfélfogadást.


Ezúton is szeretném megköszönni minden kedves Mikepércsinek, hogy fegyelmezett és szabálykövető magatartásával hozzájárult a járványveszély csökkentéséhez, a településünkön élő idősek védelméhez.


A járványveszély sajnos még nem múlt el teljesen, emiatt az előttünk álló időszakra mindenkinek jó egészséget és a kitartást kívánok, továbbra is vigyázzunk egymásra!

 

Mikepércs, 2020. május 21.
                        

Tisztelettel,

                                    
                                     Tímár Zoltán
                                     polgármester

 








Megosztás közösségi oldalakon

Mesterecset pályázat

A pályázat elkészítésében segítséget kérhet az MTT Kft-től: 20/9919391

Eseményeink
MAGYAR FALU PROGRAM

Babakötvény

Belépés/Regisztráció




Kiadványaink
Időjárás
Online Pércsi TV
Virtuális séta
Virtuális séta