<< Vissza a hírekhez


Kezdőlap >> Hírek >> Óvodai beiratkozás a 2022/2023-as tanévre

Óvodai beiratkozás a 2022/2023-as tanévre

2022-03-21 11:23:13

Óvodai beiratkozás a 2022/2023-as tanévre

ÓVODAI BEIRATKOZÁS

2022/2023 - as tanévre

KEDVES SZÜLŐK!


Az óvodai beiratkozás időpontja: 2022. április 20-22. (szerda-csütörtök-péntek) 8.00 – 16.00 óráig .
A beiratkozás helye: Mikepércs Tisza István utcai Óvoda (Tisza István u.14.) előzetes telefonos egyeztetés alapján.
Felhívjuk a kedves szülők figyelmét, hogy valamennyi beíratási időpontban, mindkét feladat ellátási helyre, (mindkét óvodára) vonatkozóan történik a beiratkozás.

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a 2022/2023-as nevelési évre az óvodás korú gyermekek beíratása a 19/2021. (III.10.) EMMI határozat értelmében az alábbiak szerint történik:
•    Tekintettel a 27/2021. (I.29.) Kormány rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetre, a beiratkozás időpontjában a szülőknek nem kell személyesen megjelenniük az intézményben.
•    Felvételi kérelmüket (akik még nem küldték el a jelentkezési lapot) a csodavarovoda@gmail.com címre küldjék, a gyermek adatainak feltüntetésével (név, lakcím, születési hely, születési idő, TAJ szám, édesanyja neve)
•    Akik már beküldték az előzetes jelentkezés során az adataikat az intézmény részére, egy megerősítő e-mail formájában kérnénk döntésük véglegesítését.
•    Abban az esetben, ha a szülőnek/gondviselőnek nincs lehetősége elektronikus formában elküldenie a felvételi kérelmet, az megteheti személyesen is a beiratkozás időpontjában.
•    Az óvoda, az előzetes jelentkezési lapon feltüntetett adatok alapján berögzíti a Köznevelés Információs Rendszerébe a beiratkozás tényét, melynek eredményeképpen a gyermek jogviszonya létrejön.

A Nemzeti Köznevelési törvény 2011. évi rendelkezése szerint a gyermeknek abban az évben, amelynek augusztus 31. napjáig a harmadik életévét betölti, a nevelési év kezdő napjától legalább napi négy órában óvodai foglalkozáson kell részt vennie. Ez a kötelezettség azon gyermekekre vonatkozik, akik 2019.szeptember 1. előtt születtek, és még nem járnak óvodába. A kötelező óvodai nevelés korai fejlesztésben és gondozásban is teljesíthető. A szülő- a bölcsődei ellátásban részesülő gyermek kivételével- az óvodai nevelésben történő részvételre jogszabály alapján kötelezett gyermekét köteles beíratni a települési önkormányzat vagy a fenntartó által közétett közleményben vagy hirdetményben meghatározott időpontban, vagy az óvodalátogatási kötelezettség alól felmentését kérni. A szülő -tárgyév április 15. napjáig benyújtott- kérelme alapján a gyermek jogos érdekét szem előtt tartva, annak az évnek az augusztus 31. napjáig, amelyben a gyermek a negyedik életévét betölti, különös méltánylást érdemlő esetben, újabb kérelem alapján annak az évnek az augusztus 31. napjáig, amelyben a gyermek az ötödik életévét betölti, a fővárosi és megyei kormányhivatal általános illetékességgel eljáró járási hivatala felmentheti az óvodai foglalkozáson való részvétel alól, ha a gyermek családi körülményei, sajátos helyzete indokolja. Tartós gyógykezelés alatt álló gyermek esetében a kérelem a tárgyév április 15. napja után is benyújtható.


Az óvodai felvétel tárgyában meghozott döntés közlésének határideje: 2022.május 25.

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                            Tisztelettel:

Soóky-Szili Krisztina
                                                                                                                                                                                                                                          mb. óvodavezető
Elérhetőség: Csodavár Óvoda: 4271 Mikepércs Petőfi u. 34. – Óvodavezető Tel: 06-30-090-17-42

 








Megosztás közösségi oldalakon

Mesterecset pályázat

A pályázat elkészítésében segítséget kérhet az MTT Kft-től: 20/9919391

Eseményeink
MAGYAR FALU PROGRAM

Babakötvény

Belépés/Regisztráció




Kiadványaink
Időjárás
Online Pércsi TV
Virtuális séta
Virtuális séta