<< Vissza a hírekhez


Kezdőlap >> Hírek >> Lakossági tájékoztató

Lakossági tájékoztató

2020-02-28 19:00:54

Lakossági tájékoztató

Tisztelt Mikepércsi Polgárok!

 

Magyarország területén a rendelkezésre álló információk szerint, még nem jelent meg a koronavírus. Elkerülni várhatóan nem tudjuk, hiszen már a szomszédos országokban is van koronavírusos beteg, ezért szükséges megelőző óvintézkedések bevezetése nem csak országosan, de települési szinten is. A védekezésre való felkészülés elsődlegesen az állami szervek feladata, de az Önkormányzat is igyekszik minden hatáskörébe tartozó és azon túli óvintézkedést megtenni a járványveszély megelőzése érdekében.

A felkészülés jegyében csütörtökön összehívtam az Önkormányzat szociális és köznevelési intézményei, valamint az általános iskola vezetőit, hogy számoljanak be vezetőként az intézményeikben tett intézkedésekről, valamint jelezzék, ha valamely eszközből, tisztító és fertőtlenítő szerből nem rendelkeznének megfelelő mennyiségben. A vezetők beszámoltak az állami szervektől kapott utasításokról, javaslatokról, arról a protokollról, amit ilyen helyzetben követniük kell. Rendkívüli megbeszélésünk végén felhívtam az intézményvezetők, egészségügyi dolgozók figyelmét a fokozottabb intézményeken belüli fertőtlenítés, a rendszeres kézfertőtlenítés és a gyakoribb szellőztetés szükségességére, az intézményi dolgozók, továbbá a gyermekek, esetleg szülők rendszeres időközönkénti preventív felvilágosításának fontosságára. Az Önkormányzat felmérte az igényeket és intézkedtem a készleteken kívül különféle tisztítószerek, fertőtlenítő készítmények, eszközök beszerzéséről, amelyeket az önkormányzati szociális és köznevelési intézményeiben, valamint a település általános iskolájában már ki is osztottak.

Fontos elismételni, hogy amennyiben bárki olyan országból tért haza, ahol jelenleg már van fertőzőtt és nem érzi jól magát, észleli a tüneteket (láz, száraz köhögés), hívja a háziorvosaink telefonszámát (mikepercs.hu), semmiképpen ne menjen az orvosi rendelőbe.

Orvosaink elérhetőségei a következőek:

Dr. Kurucz Krisztina 70/459-4670

Gyermekorvosi rendelő 52/569-003 (Hétfőtől péntekig 9-13 óráig)

Dr. Molnár Gábor 70/339-4527

Dr. Kenéz Gáspár 30/483-9802

Felnőtt orvosi rendelő 52/569-002 (Hétfőtől péntekig 8-12 óráig és 14-18 óráig)

Az orvosok ilyen helyzetben az otthonukban keresik fel a beteget. Amennyiben a telefonhívás nem vezet eredményre, akkor az ügyelet telefonszámát (104), végső soron pedig a kormány által megadott ingyenesen hívható zöld számokat hívhatják (06-80/277-455 vagy 06-80/277-456).

Kérek minden Mikepércsi Polgárt, hogy kísérje figyelemmel a hivatalos állami kommunikációs csatornákat, ahol pontos, hiteles és naprakész információkhoz lehet jutni a hatóságok, kijelölt szervek munkájáról és a szükséges állampolgári magatartásról az éppen aktuális helyzetnek megfelelően. Természetesen az Önkormányzatunk hivatalos Facebook oldalán és honlapján mi is meg fogjuk osztani a fontos információkat, intézkedéseket, amennyiben az szükségessé válik. Ugyanakkor arra kérek mindenkit aki okostelefonnal rendelkezik, hogy töltse le Mikepércs hivatalos applikációját, hiszen jelenleg ez a leggyorsabb és személyes kommunikációs csatorna, amely segítségével, a telefonjára érkező üzenettel azonnali értesítést tudunk küldeni, amennyiben Mikepércs közigazgatási területén önkormányzati intézkedés történne, de az applikáció segítségével tudjuk eljuttatni a legfontosabb megelőzést segítő információinkat is.

Tisztelettel,

Tímár Zoltán

polgármester








Megosztás közösségi oldalakon

Mesterecset pályázat

A pályázat elkészítésében segítséget kérhet az MTT Kft-től: 20/9919391

Eseményeink
MAGYAR FALU PROGRAM

Babakötvény

Belépés/Regisztráció




Kiadványaink
Időjárás
Online Pércsi TV
Virtuális séta
Virtuális séta