<< Vissza a hírekhez


Kezdőlap >> Hírek >> Elhunyt Mikepércs korábbi Polgármestere

Elhunyt Mikepércs korábbi Polgármestere

2021-05-21 15:43:49

Elhunyt Mikepércs korábbi Polgármestere

Elhunyt Mikepércs korábbi Polgármestere

 

Megrendüléssel fogadtam a hírt, hogy 2021. május 20-án, hosszan tartó betegség után elhunyt Mikepércs korábbi polgármestere. Kerekes Ferenc Polgármester Úr 80 évet élt.

 

Polgármester Úr 1941. április 28-án született.

Mikepércsnek 28 éven át volt első számú vezetője, 1975-től előbb tanácselnökként, majd a rendszerváltás után polgármesterként.

Tevékenysége alatt kétszer bővítette tanteremmel az általános iskola Óvoda utcai épületét, majd megépült a Nagyváradi utcai épület is, amelyet később tornateremmel bővítettek. A csendőrlaktanyából kialakított óvoda épületét felújíttatta, csoportszobával bővíttette. Az oktatás-nevelés intézményi hátterének biztosítása és fejlesztése mellett a település infrastruktúráját is fejlesztette. Ennek részeként történt meg a vízvezeték-hálózat kiépítése, új kúttal, valamint a 40 település összefogásában megépült gázhálózat kiépítése. A '80-as évek végére elérte, hogy minden utcában épüljön járda, később növelni tudta az aszfalt burkolatú utak számát a településen. Az építési beruházások mellett - a testület egyetértésével - fontosnak tartotta a közösség építését, így nevéhez fűződik a nyugdíjas klub útjára indítása, valamint az azóta hagyománnyá vált falunap évenkénti megszervezése, ahol lehetőséget biztosítottak a helyi kulturális csoportoknak, sport egyesületeknek a bemutatkozásra.

 

Büszke volt arra, hogy 2000-ben Mikepércs díszpolgárává választották.

 

Utolsó polgármesteri ciklusát már nyugdíjasként végezte. A 2002-ben tartott önkormányzati választáson heves, de tisztességes küzdelemben maradt alul. Én 28 éves voltam, Ő akkor 28. éve a település első számú vezetője. Az átadás-átvételi procedúra alatt mondta azt nekem, kívánja, hogy én is eltölthessek annyi évet a település élén, amennyit Ő. A későbbiekben már nem vett tevékenyen részt a település életében, élvezte a nyugdíjas lét örömeit szépen parkosított, virágos portáján, de mindig figyelemmel kísérte a település helyzetét, fejlődését, annál is inkább, hiszen a lánya a mai napig az önkormányzatnál dolgozik. 2019-ben az önkormányzati választások előtt eljuttatta hozzám a nevemre szóló támogató ajánlását, amit nagy tisztelettel fogadtam el. Utoljára egy volt önkormányzati képviselő lányának esküvőjén beszéltünk pár szót az aktualitásokról...

 

Halálával lezárult egy fejezet Mikepércs Történelemkönyvében. A település, az önkormányzat nevében köszönjük több évtizedes munkáját!

 

Nyugodjon békében Polgármester Úr!

Mikepércs Község Önkormányzata nevében részvétemet fejezem ki családja és hozzátartozói számára. Kerekes Ferenc Polgármester Urat az önkormányzat saját halottjának tekinti, temetésének részleteiről – a családdal történő egyeztetést követően - a későbbiekben adunk tájékoztatást.

 

Tímár Zoltán

polgármester








Megosztás közösségi oldalakon

Mesterecset pályázat

A pályázat elkészítésében segítséget kérhet az MTT Kft-től: 20/9919391

Eseményeink
MAGYAR FALU PROGRAM

Babakötvény

Belépés/Regisztráció




Kiadványaink
Időjárás
Online Pércsi TV
Virtuális séta
Virtuális séta