Kezdőlap >> Önkormányzat >> Fejlesztéseink 2007-2013 >> Széchenyi 2020 - Pályázatok >>  Gyűjtőút fejlesztése Mikepércsen

Gyűjtőút fejlesztése Mikepércsen

Projekt címe: Gyűjtőút fejlesztése Mikepércsen

Projekt kódja: ÉAOP-3.1.2/A-11-2012-0010

Támogatás forrása: A program az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Programja keretében az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, Magyarország Kormánya társfinanszírozásával valósul meg.

Kedvezményezett: Mikepércs Község Önkormányzata

Közreműködő szervezet: ÉARFÜ Nonprofit Kft..
4025 Debrecen, Széchenyi utca 31. szám
www.eszakalfold.huProgram leírása: A pályázó Önkormányzat a beruházás keretében a település közlekedési infrastruktúrája szempontjából legjelentősebb, saját tulajdonában álló gyűjtőútjait kívánja fejleszteni. A felújítandó gyűjtőutak az Óvoda utca, a Szabadság tér, az Orosz István utca, és az Erdő utca, összesen közel 1 km hosszúságban. Az érintett gyűjtőutak jelenlegi burkolat szélessége átlagosan 5,20 méter. Ezen közterületek összességében rendkívül rossz állapotban vannak. Tekintettel arra, hogy az érintett szakasz teljes hosszán tömegközlekedés zajlik, az útburkolatot a pályázat keretében - az érvényes előírásoknak megfelelően - 6,5 méterre szükséges szélesíteni. E mellett járdaépítés, parkolók kialakítása, buszöböl, illetve buszforduló felújítása, közlekedésbiztonsági elemek, illetve utcabútorok kihelyezése, vonalas infrastrukturális munkák és zöldfelület fejlesztése valósul meg.

Kivitelező: STRABAG Általános Építő Korlátolt Felelősségű Társaság
1117 Budapest, Gábor Dénes utca 2. (Infopark D épület)

A pályázat teljes összege:  351 661 234 Ft, melyből 316 495 110 Ft-ot az Európai Unió finanszíroz Magyarország Kormánya társfinanszírozásával.

Projekt kezdésének időpontja: 2015. március 25.

Projekt várható befejezése:  2015. július 30.

Letölthető dokumentumok: Tervezési szerződés
Vállalkozási szerződés
Vállalkozási szerződés 1. számú módosítása
Vállalkozási szerződés 2. számú módosítása
Vállalkozási szerződés 3. számú módosítása

Előrehaladás

Mikepércs Község Önkormányzata a „Gyűjtőút fejlesztése Mikepércsen” elnevezésű, és ÉAOP-3.1.2/A-11-2012-0010 azonosító számú pályázat keretében újítja fel Mikepércs legjelentősebb gyűjtőútját.

 

Mikepércs Község Önkormányzata 2012. január 30-án nyújtotta be a „Gyűjtőút fejlesztése Mikepércsen” elnevezésű, és ÉAOP-3.1.2/A-11-2012-0010 azonosító számú pályázatát. A Támogatási Szerződést 2013. szeptember 30-án írta alá önkormányzatunk.

 

A projekt összes elszámolható költsége bruttó 352 millió forint. A szükséges forrás 90%-át az Európai Unió az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, Magyarország társfinanszírozásával nyújtja. Mikepércs Község Önkormányzata a 10%-os önerőt biztosítja. A teljes önerő 77%-át a Belügyminisztérium, illetve a Miniszterelnökség átvállalta, így önkormányzatunk a teljes költség 2,3%-át finanszírozza ténylegesen.

 

A beruházás keretében az Óvoda utca, a Szabadság tér, az Orosz István utca a buszfordulóval együtt újul meg. A hosszú előkészítő munka, illetve a sikeres közbeszerzési eljárás zárásaként nyílt lehetőség arra, hogy az önkormányzat megkösse a vállalkozási szerződést a nyertes ajánlattevővel. Ezt követően indulhatnak el a település legfontosabb gyűjtőútjának felújítási munkálatai. A kivitelezés teljes költsége nettó 250 millió forint. Az építési munkálatok várhatóan ez év nyarán be tudnak fejeződni.

 


KÉPGALÉRIA

  

1 1 1 1 

Megosztás közösségi oldalakon
Eseményeink
MAGYAR FALU PROGRAM

Babakötvény

Belépés/Regisztráció
Kiadványaink
Időjárás
Online Pércsi TV
Virtuális séta
Virtuális séta